یک وب سایت متشکل از مجموعهای از فایل ها میباشد. این فایلها شامل تصاویر، متن ها و یا کدهایی است که به زبان های مختلف برنامه نویسی نظیر ASP، .Net ، PHP و … نوشته شده و در نهایت در قالب یک سایت طراحی میگردند.
هدف از طراحی یک سایت ارائه و نمایش آن بر روی فضای اینترنت و قابل روئیت برای عموم کاربران می باشد. برای این منظور نیاز است که اطلاعات سایت بر روی یک سیستم کامپیوتری که به عنوان سرور است، قرار گیرد.
راه اندازی یک سرور بر روی یک کامپیوتر رومیزی شخصی (PC) نیز امکان پذیر است، اما به دلیل اینکه سیستمی که به عنوان سرور در نظر گرفته می شود بایستی از سخت افزار قوی برخوردار باشد و همچنین نیازمند نیروی انسانی با دانش تخصصی شبکه و پشتیبانی است، اکثر سازمان ها و افرادی که وب سایت دارند، میزبانی سایت خود را به شرکت هایی که خدمات میزبانی وب را ارائه می دهند، می سپارند.
سرویس میزبانی وب نوعی سرویس اینترنت میزبان است که اجازه می دهد، بازدیدکنندگان و سازمان ها به وب سایت ها، با استفاده از شبکه جهانی وب دسترسی داشته باشند. یک سرور میزبانی بایستی همیشه روشن و به صورت ۲۴ ساعته متصل به اینترنت باشد.
یک وب سایت پس از طراحی جهت نمایش بر روی فضای اینترنت نیاز به یک سرور میزبان دارد . عرضه این سرویس توسط شرکت های ارائه دهنده خدمات Hosting در اختیار مدیران سایت قرار می گیرد. سرویس های میزبانی انواع متنوعی دارند که به عنوان نمونه می توان به میزبانی اشتراکی ، میزبانی وب اختصاصی ، میزبانی ابری و … اشاره کرد.
لینوکس یک نرم افزار Open Souece و کاملا رایگان می باشد. سیستم های لینوکس به دلیل قابلیت پایداری و استحکام به خوبی توانایی اجرا شدن به مدت زمان طولانی (حتی سالها) را بدون هیچ توقفی دارند و در واقع کاربران آن شاهد هیچ خرابی در سرور نمی باشند. لینوکس خود به تنهایی سیستم عامل نمی باشد.
در اصل هسته یا کرنل، این مجموعه را در بر می گیرد و فقط مدیر یا Admin آن دارای اختیارات مدیریتی بوده و دسترسی کاربران عادی و همچنین برنامه های کاربردی کاملا محدود می باشد، بنابراین از امنیت بالایی برخوردار است. میزبانی لینوکس عمدتا برای سایت هایی مناسب است که زبان برنامه نویسی آنها PHP و همچنین از بانک اطلاعاتی MySQL استفاده نموده باشند.
لازم به ذکر است، انتخاب نوع سیستم عامل میزبانی به نوع طراحی سایت و زبان برنامه نویسی آن بستگی دارد.
در این نوع میزبانی سیستم عامل مبنی بر ویندوز سرور می باشد. تفاوت اصلی این پلتفرم با میزبانی لینوکس در پشتیبانی زبان های برنامه نویسی می باشد، بنابراین در صورتیکه زبان برنامه نویسی سایت ASP و یا ASP.NET می باشد، قطعا می بایست از هاست ویندوزی استفاده نمائید.
البته با توجه به اینکه وب سرور های ویندوزی مانند IIS ، قابلیت پشتیبانی از زبان PHP را دارند، بنابراین امکان پشتیبانی از این زبان نیز بر روی سرورهای ویندوزی نیز وجود دارد.
همچنین میزبانی ویندوز به دلیل نیاز به خرید لایسنس سیستم عامل از مایکروسافت، هزینه بالاتری نسبت به میزبانی لینوکس دارد.
خدمات میزبانی وب، در داخل و خارج از کشور ارائه می گردد و به صورت کلی تفاوت هایی بین این دو نوع میزبانی وجود دارد که کاربران با توجه به نیازهایشان میزبانی سایتشان را داخل و یا خارج از کشور انتخاب می نمایند.
با توجه به اینکه ارائه خدمات میزبانی در داخل به هیچ کشوری وابسته نمی باشد، بنابراین امکان قطع و مسدود شدن سرورها به دلیل تحریم ها وجود ندارد. با توجه به کوتاه تر بودن مسافت بین سرورهای داخلی و کاربران آن، سرعت دسترسی به سایت ها به طور قابل ملاحظه ایی بیشتر می باشد.
با توجه به امکان دسترسی آسان تر به سرور فیزیکی در داخل کشور، امکان ارائه خدمات پشتیبانی قوی و اطمینان کاربران سایت در مورد حفظ اطلاعات سایت بیشتر می باشد. در صورت ایجاد اختلال در شبکه اینترنت، سایت هایی که بر روی سرورهای داخلی میزبانی می گردند، قابل دسترسی هستند.
سرعت Load سایت برای کاربران خارج از کشور بالاتر می باشد. البته این مسئله باعث می شود، رتبه سایت در موتورهای جستجو و الکسا نیز وضعبت بهتری پیدا کند. با توجه به هزینه بالای پهنای باند و ترافیک ماهیانه در داخل کشور، سایت هایی که از سرویس های میزبانی خارجی استفاده می کنند می توانند با پرداخت همان هزینه، از پهنای باند بالاتری برخوردار باشند.
در این نوع میزبانی، با توجه به اینکه رایگان و بدون هزینه می باشد، خدمات به صورت محدود ارائه می گردد، بنابراین سرویس دهی آن برای وب سایت های بزرگ و حرفه ای مناسب و کافی نمی باشد. غالبا این سرویس دهنده ها، جهت تامین هزینه های سرور، تبلیغات را بر روی سایت های مشترکان خود قرار می دهند.
در این نوع میزبانی، با توجه به وب سرور ( از قبیل IIS ، Apache و… ) و منابع سخت افزاری که برای سرور میزبان در نظر گرفته شده است، تعدادی وب سایت به صورت مشترک بر روی سرور قرار گرفته و سرویس دهی می شوند. در این میزبانی امکانات و فضا موجود بین مشترکان تقسیم و بسته به منابع اختصاص داده شده به آنها نظیر Ram , Cpu و…، میزبانی می گردند.
در این نوع میزبانی، شرکت ارائه دهنده خدمات هاستینگ این امکان را به مشتریان خود می دهد که با توجه به پلانی که تهیه نموده، فضایی را به همراه یک کنترل پنل مدیریتی هاست ( از قبیل کنترل پنل Helm، DirectAdmin، Cpanel و…) بر روی سرور میزبان در اختیار گیرد و به دلخواه آن را با Resource های متفاوت تقسیم بندی و در اختیار مشتریان خود قرار می دهد و به کسب و کار و در آمد می پردازد. ارائه این نوع سرویس از طرف ریسلر نیاز به تخصص در زمینه هایی چون سرور، نصب نرم افزار و manage ویندوز ندارد.
در این نوع میزبانی، یک سرور فیزیکی با استفاده از نرم افزارهای شبیه ساز به چندین سرور مجازی با امکانات یکسان و یا حتی متفاوت تقسیم می شوند. مهمترین مزیت سرورهای مجازی (VPS ) با توجه به اینکه تمامی امکانات سرورهای اختصاصی را داراست ، مقرون به صرفه بودن آنها از لحاظ هزینه می باشد.
در این نوع میزبانی، همانطور که از نام آن مشخص است، کلیه منابع سرور در اختیار یک کاربر است به صورتیکه می توانند به دلخواه و تنها با مدیریت خود از آن استفاده نمایند. عمدتا سازمانها، موسسات بزرگ و همچنین شرکتهایی که امنیت وب سایتهایشان بسیار مهم و حیاتی است و از حساسیت بالایی برخوردار است و از سوی دیگر می خواهند سرعت، ترافیک و کنترل بیشتر و بهتری بر روی فضای خود داشته باشند، برای تهیه یک سرور اختصاصی اقدام می کنند .
این نوع میزبانی شبیه میزبانی سرور اختصاصی می باشد با این تفاوت که کاربر خود مالک سرور می باشد و سخت افزار آن را تهیه می کند و شرکت سرویس دهنده، تنها نگهداری فضای فیزیکی سرور و همچنین تامین برق و خدمات اینترنت و پهنای باند آن را به صورت ۲۴ ساعته بر عهده دارد.
در این نوع میزبانی که به میزبانی ابری مشهور است، اطلاعات سایت بر روی بیش از یک سرور قرار می گیرند که عملا همه آنها خدمات واحدی یعنی نمایش سایت بر روی فضای اینترنت را ارائه می دهند. ویژگی بارز این نوع میزبانی، افزایش UpTime بودن سایت به دلیل قرار داشتن آن بر روی چند سرور است، به طوریکه اگر یکی از آنها مختل شود، سرور دیگر خدمات میزبانی سایت را انجام می دهد.
در این صورت وب سایت تنها به یک سرور متکی نخواهد بود و مجموعه ایی از سرورها این سایت ها را سرویس دهی می کنند. این نوع سرویس میزبانی به دلیل قابلیت اطمینان بسیار، از محبوبیت ویژه ایی در بین کاربران برخودردار است. موتور جستجوی گوگل نمونه ایی از هاست ابری می باشد که می توان گفت کاربران داون بودن آن را متوجه نمی شوند.
در میزبانی کلاستر، سرورهای متعددی که همگی دارای یک محتوی هستند به صورت کاملا هماهنگ با یکدیگر در ارتباط اند. بدین صورت که اگر یک سرور مختل و یا با مشکلی مواجه شود، سرور دیگری که در این چرخه قرار دارد، بلافاصله خدمات رسانی می کند، بنابراین می توان گفت، مزیت اصلی این نوع میزبانی، افزایش سرعت Load سرور و همچنین کاهش احتمال خطاهای سرور می باشد.
© ویونا هاست